Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Az ehető Land Rover kézikönyv

Terepjárózni férfias dolog, könnyen keveredhet az ember rázós helyzetekbe - különösen egy Land Roverrel. A brit összkerekesek több mint 60 éve túrják a földet szerte a világban, és bár a japán terepjárók már jó ideje felveszik velük a versenyt képességekben és megbízhatóságban egyaránt, egy klasszikus afrikai szafarinak, vagy egy jó kis őserdei túlélőtúrának azért még mindig elhagyhatatlan résztvevője egy páncélszekrény-külsejű Land Rover Defender.

Csakhogy. Defendert kevesen vesznek, Discoveryt, Range Rovert, de még inkább Range Rover Evoque-ot viszont annál többet. És bár a puhány Land Rover tulajok ritkán merészkednek siratófalra vagy oroszlánok közé, azért minden bizonnyal hálásak, ha a hűtött-fűtött bőrülésekben ülve is Indiana Jones-nak érezhetik magukat. Alighanem ezt a gondolatmenetet folytatva jutott eszébe egy dubaji PR ügynökségnek, hogy be kéne csempészni némi adrenalint a legplüssebb Range, az Evoque vásárlóinak életébe is. De legalábbis a kesztyűtartójukba.

Az eredmény egy túlélési tippeket tartalmazó kézikönyv végszükség esetére, méghozzá a világ eddigi legjobbja a maga kategóriájában. Amellett, hogy kiderül belőle, hogyan állítsunk csapdát a vadon állítainak, valamint hogy mennyi az energiatartalma és hány percig kell főzni egy kígyót, van egy utolérhetetlen tulajdonsága is: ha nem jönnek be a benne lévő tippek, meg lehet enni. Mármint a könyvet. A lapja burgonyakeményítőből, a betűi emészthető glicerinből vannak ugyanis, az íze pedig a sajtburgerére emlékeztet. Jó étvágyat kívánunk!

0 Tovább

A monacói visszafordító, ahogy még nem láttad

Egy slotcar pálya önmagában is csodálatos dolog, hát még ha valami igazán nagyot akar dobni vele az alkotója. Ez itt csak egyetlen kanyar, de aki látott már életében Forma-1-es Monacói Nagydíjat, azonnal felismeri a Hotel visszafordítót. Egészen hihetetlen az a részletesség és valósághűség, amivel az amerikai Slot Mods versenypályái visszaadják az eredetit.

Itt például nem csak arra figyeltek, hogy a vonalvezetés tökéletesen megegyezzen a valódival, de a pályát szegélyező növények és a támfal kövei is valósághűek, ahogy a pályamunkások is azok, sőt, még guminyomok is kerültek az aszfaltra, amit valódi hirdetések szegélyeznek. Talán még a nap is úgy jár a pálya körül, mint igaziból.

Persze a Slot Mods nem ma kezdte, és nem aprópénzért dolgozik. Egy kisebb versenypálya ára is több millió forintnak megfelelő dollár, az olyan mesterművek pedig, mint a híres, Porsche 917-esbe épített aszfaltcsík, már tízmilliós nagyságrendűek.

1 Tovább

Videón a magától gyorsuló Hyundai balesete

Bár a Google teljesen önjáró autói még jó darabig fejlesztés alatt lesznek, a magát önállósító gonosz autó utópiája már most sem hagyja nyugodni a világot. A Toyota nagy port felvert beragadó gázpedálja után most a Hyundait érte utol a végzet, és ezt a balesetet ráadásul videóra is rögzítette az autó tulajdonosa.

A Dél-Koreában történt baleset során egy Hyundai Sonata az út széléről elindulva folyamatosan teljes gázzal gyorsít, miközben sofőrje piros lámpákon is áthajt és kétségbeesetten próbálja kikerülni az elé vetődő autókat. A Koreában gyakori, belső visszapillantó tükörre szerelt kamera által rögzített akaratlan száguldásnak végül egy csúnya ráfutásos baleset vet véget, szakértők szerint 120 km/óra körüli sebességgel.

Az autóban ülő 60 év feletti házaspár belső vérzéssel, valamint borda és ujjtörésekkel járó sérüléseket szenvedett a balesetben, aminek kapcsán állami vizsgálat indult az országban, és a Hyundai is vizsgálóbizottságot állított fel a történtek okának kiderítésére.

3 Tovább

VW, ami a fenének se kell

Mi lehet az a Volkswagen, amiből a legkevesebb fogy? Mondjuk az EOS, a kicsit bumfordi és nehézkes CC? Vagy az ütős formájú, de se nem igazán erős, se nem igazán jól használható Scirocco? Nem rossz tippek, de sajnos egyik sem nyert. Akkor megvan, hiszen innen már csak a VW Phaeton lehet a befutó, a veterán luxusautó, ami bár többször megbukott életében mint Silvio Berlusconi, még mindig rajta van a lélegeztetőgépen és a sokadik frissítés után is ott kötöget a VW-kereskedések egy eldugott sarkában. Ennél aztán tényleg nem lehet népszerűtlenebb VW a világon, igaz? De bizony lehet, itt van, ni:

VW Parati a neve, és a Dél-Amerikában népautónak számító Gol kombiváltozata. A Golt még a Bogár után hagyott űr betöltésére hozták létre 1979-ben a Polo és a Golf keresztezésével, nevét pedig az arrafelé vallásnak is beillő futball legfontosabb mozzanatáról, a gólról kapta. Az első generáció még léghűtéses volt 1981-ben, azóta azonban már a harmadik kiadásnál jár a Gol, amely 1987 óta folyamatosan a legnagyobb darabszámban eladott autó Brazíliában, sőt, néha Argentínában is.

Nos, a Gol kombiváltozata az ominózus Volkswagen, amiből még a Phaetonnál is kevesebb fogyott 2011-ben. Összesen 7508 darab Paratit sikerült elpasszolni tavaly, ami majdnem a fele az utolsó előtti Phaeton 11 166 darabos értékesítésének. A számok a VW nemrég megjelent éves jelentéséből valók, a listát a Passat/Santana páros vezeti, 1,149 millió darabbal, Golfból 914 ezer, Jettából/Borából 900 ezer fogyott tavaly. A Parati egyébként gyenge évet zárt 2011-ben, egy évvel korábban még 10 710 ment el belőle, amivel vastagon megelőzte az akkori utolsót - ami természetesen a Phaeton volt.

0 Tovább

Mókus a Lamborghini ellen

Azt eddig is tudtuk, hogy a mókusok ügyesen egyensúlyoznak a fák ágain és a telefonvezetékeken, meg hogy remekül bánnak a csonthéjas gyümölcsökkel, de most már az is biztos, hogy nem olvasnak autós újságokat. Különben nem nagyon lehetne mivel magyarázni azt a felelőtlenséget, amit egy amerikai rágcsáló követ el az alábbi videón. Annak ellenére próbál meg átjutni az aszfalt másik oldalára, hogy a közel, s távol egyetlen autó épp abban az egyenesben jön feléje padlógázzal. És mivel pechjére pont egy 670 lóerős Lamborghini Murcielago SV-vel van dolga, ami az előbb még távol volt, az most már közel van. Túl közel.

Most megúsztad a találkozást, kis bozontos, de legközelebb jobban figyelj oda, mivel kezdesz!

0 Tovább

AUTÓKRUL

blogavatar

"a tárgy felvilágosítására, minden bal intézetek, bal ideák, bal theoriák kivetkeztetésére"

Utolsó kommentek