Nagy pályák, nagy motorok, nagy tömegek - az amerikai NASCAR sorozat nem a kifinomultságról szól, odaát csak a sebesség számít. Nem bonyolítják túl a versenypályákat kanyarokkal, nem nehezítik a V8-asok dolgát hatalmas légterelőkkel és mintha nem félnének a balesetektől sem.

A hatalmas oválpályákon száguldó versenyautók gyakran szinte összeérnek, néha tényleg sűrűbben vannak, mint a nézők Fordjai és Chevrolet-i a Speedwayek dugig tömött parkolójában. Csakhogy itt jóval 300 feletti a tempó. A hatalmas balesetek hozzá is tartoznak a versenysorozat mindennapjaihoz. Még a mára sokkal biztonságosabbá vált pályák és autók ellenére is előfordulnak nagyon csúnya balesetek, ám olyan, mint ami 1960-ban, Daytonában történt, azóta sem ismétlődött meg.

A 68 kocsiból álló mezőny a felvezető autó kiállása után nekilendült a superspeedwayen, azonban még az első kör befejezése előtt összehozták a NASCAR történetének legnagyobb balesetét. A burleszkbe illő tömegkarambolban 37 autó esett ki, 12 totálkárosra tört, 8 versenyző sérült meg, de szerencsére senki sem komolyabban. Utóbbi a korabeli filmhíradó szerint a bukócsövek, a sisakok és a biztonsági övek mellett az őrangyaloknak is köszönhető. És ezzel a videót látva nehéz nem egyet érteni.