Megtörtént, amire kevesen gondoltunk volna három évvel ezelőtt. A Mercedes F-1-es csapata ma tulajdonképpen kirúgta Michael Schumachert, akinek a helyére nagy valószínűséggel a McLarennél boldogtalan Lewis Hamilton érkezik majd jövőre.

Schumacher hét világbajnoki cím és három éves pihenő után 2010-ben tért vissza a Forma-1-be. A Ross Brawn által vezetett, előző évben világbajnoki címet szerzett csapatnál minden adottnak tűnt egy újabb sikerszériához, azonban a visszatérés nem hozta a várt eredményeket. A három év alatt Schumachernek mindössze egyetlen dobogós helyezésre futotta, a nagyobb baj azonban inkább az, hogy csapattársa, Nico Rosberg is folyamatosan jobb teljesítményre volt képes a rekordvilágbajnoknál.

Bár Schumacher év végén lejáró szerződésének meg nem hosszabbításához biztosan nem ez az egy hiba vezetett, a legutóbbi Szingapúri Nagydíjon bemutatott ráfutásos baleset további súlyos károkat okozott a legenda imidzsében.

Úgyhogy ne is erre, hanem a páratlanul sikeres pályafutás legszebb pillanataira emlékezzünk a hosszú ideig verhetetlen német kapcsán, például ezzel a videóval: