Elkezdődött az idei Forma-1-es hétvége Kanadában - és ezzel elkezdődtek a tüntetések is. A már több mint 100 napja a jelentősen emelkedő tandíjak ellen tüntető hallgatók csütörtökön este egy F-1-es celebekkel vastagon megrakott koktélpartit vettek célba, ám a montreali rendőrök is képben voltak, 100 méterre a helyszíntől körbezárták a tömeget, és csak egy óra múlva engedték őket újra útjukra. A tüntetőket átvizsgálása közben több, festékkel megtöltött villanykörte is előkerült, amiket nagy valószínűséggel nem a szelektív hulladéklerakóba vittek volna tulajdonosaik a megmozdulás után. Mintegy 20 embert le is tartóztattak a rendőrök.

A Forma-1-es parti vendégei eközben zavartalanul kortyolták a pezsgőt, és arra is volt idejük, hogy elmondják a véleményüket az újságíróknak. Bernie Ecclestone, aki kényes témákban is ritkán szokott vigyázni a nyelvére, azt mondta, hogy a kanadai diákoknak még így is sokkal jobb dolguk van, mint a briteknek, akiknél teljesen elszálltak a tandíjak, és arra is figyelmeztette a demonstrálókat, hogy még véletlenül se jusson eszükbe verseny közben beszaladni a pályára, szörnyű lenne, ha valaki így vesztené az életét.

Felipe Massa és Mark Webber már politikusabb volt, előbbi szívesen lát mindenkit a pályák szélén, ha rajongókról van szó, Webber pedig azt sajnálta, hogy a tüntetések miatt elmaradó boxutca látogatás a valódi rajongók szórakozását rontja el. A partin ott volt Jacques Villeneuve, a kanadaiak 1997-es világbajnoka is, aki roppant kínosnak tartja a hosszú ideje tartó tüntetéssorozatot, amely szerinte sokat költő turistákat riaszthat el az országtól. Amikor pedig arról kérdezték, hogy mit üzen a demonstrálóknak, annyit mondott: "Húzzatok vissza az iskolába!"