Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Viszlát, Schumi!

Megtörtént, amire kevesen gondoltunk volna három évvel ezelőtt. A Mercedes F-1-es csapata ma tulajdonképpen kirúgta Michael Schumachert, akinek a helyére nagy valószínűséggel a McLarennél boldogtalan Lewis Hamilton érkezik majd jövőre.

Schumacher hét világbajnoki cím és három éves pihenő után 2010-ben tért vissza a Forma-1-be. A Ross Brawn által vezetett, előző évben világbajnoki címet szerzett csapatnál minden adottnak tűnt egy újabb sikerszériához, azonban a visszatérés nem hozta a várt eredményeket. A három év alatt Schumachernek mindössze egyetlen dobogós helyezésre futotta, a nagyobb baj azonban inkább az, hogy csapattársa, Nico Rosberg is folyamatosan jobb teljesítményre volt képes a rekordvilágbajnoknál.

Bár Schumacher év végén lejáró szerződésének meg nem hosszabbításához biztosan nem ez az egy hiba vezetett, a legutóbbi Szingapúri Nagydíjon bemutatott ráfutásos baleset további súlyos károkat okozott a legenda imidzsében.

Úgyhogy ne is erre, hanem a páratlanul sikeres pályafutás legszebb pillanataira emlékezzünk a hosszú ideig verhetetlen német kapcsán, például ezzel a videóval:

5 Tovább

Villeneuve: Húzzatok vissza az iskolába!

Elkezdődött az idei Forma-1-es hétvége Kanadában - és ezzel elkezdődtek a tüntetések is. A már több mint 100 napja a jelentősen emelkedő tandíjak ellen tüntető hallgatók csütörtökön este egy F-1-es celebekkel vastagon megrakott koktélpartit vettek célba, ám a montreali rendőrök is képben voltak, 100 méterre a helyszíntől körbezárták a tömeget, és csak egy óra múlva engedték őket újra útjukra. A tüntetőket átvizsgálása közben több, festékkel megtöltött villanykörte is előkerült, amiket nagy valószínűséggel nem a szelektív hulladéklerakóba vittek volna tulajdonosaik a megmozdulás után. Mintegy 20 embert le is tartóztattak a rendőrök.

A Forma-1-es parti vendégei eközben zavartalanul kortyolták a pezsgőt, és arra is volt idejük, hogy elmondják a véleményüket az újságíróknak. Bernie Ecclestone, aki kényes témákban is ritkán szokott vigyázni a nyelvére, azt mondta, hogy a kanadai diákoknak még így is sokkal jobb dolguk van, mint a briteknek, akiknél teljesen elszálltak a tandíjak, és arra is figyelmeztette a demonstrálókat, hogy még véletlenül se jusson eszükbe verseny közben beszaladni a pályára, szörnyű lenne, ha valaki így vesztené az életét.

Felipe Massa és Mark Webber már politikusabb volt, előbbi szívesen lát mindenkit a pályák szélén, ha rajongókról van szó, Webber pedig azt sajnálta, hogy a tüntetések miatt elmaradó boxutca látogatás a valódi rajongók szórakozását rontja el. A partin ott volt Jacques Villeneuve, a kanadaiak 1997-es világbajnoka is, aki roppant kínosnak tartja a hosszú ideje tartó tüntetéssorozatot, amely szerinte sokat költő turistákat riaszthat el az országtól. Amikor pedig arról kérdezték, hogy mit üzen a demonstrálóknak, annyit mondott: "Húzzatok vissza az iskolába!"

0 Tovább

A monacói visszafordító, ahogy még nem láttad

Egy slotcar pálya önmagában is csodálatos dolog, hát még ha valami igazán nagyot akar dobni vele az alkotója. Ez itt csak egyetlen kanyar, de aki látott már életében Forma-1-es Monacói Nagydíjat, azonnal felismeri a Hotel visszafordítót. Egészen hihetetlen az a részletesség és valósághűség, amivel az amerikai Slot Mods versenypályái visszaadják az eredetit.

Itt például nem csak arra figyeltek, hogy a vonalvezetés tökéletesen megegyezzen a valódival, de a pályát szegélyező növények és a támfal kövei is valósághűek, ahogy a pályamunkások is azok, sőt, még guminyomok is kerültek az aszfaltra, amit valódi hirdetések szegélyeznek. Talán még a nap is úgy jár a pálya körül, mint igaziból.

Persze a Slot Mods nem ma kezdte, és nem aprópénzért dolgozik. Egy kisebb versenypálya ára is több millió forintnak megfelelő dollár, az olyan mesterművek pedig, mint a híres, Porsche 917-esbe épített aszfaltcsík, már tízmilliós nagyságrendűek.

1 Tovább

AUTÓKRUL

blogavatar

"a tárgy felvilágosítására, minden bal intézetek, bal ideák, bal theoriák kivetkeztetésére"

Utolsó kommentek