Ha ez így megy tovább, hamarosan új KRESZ-táblábval lesznek kénytelenek megismerkedni az Alpokban autózók. Múlt hétvégén megint egy úton kóborló medve szenvedett balesetet Dél-Tirolban, így az április végi hasonló eset után ez már a második alkalom idén, hogy szokatlan áldozatokhoz kell kivonulniuk a beavatkozóknak.

Ezúttal egy fiatal, 3-4 év körüli medvehímet ért utol a végzete Bolzano közelében, az olaszországi Dél-Tirolban, amikor az úton szabályosan közlekedő autó már nem tudta elkerülni a vele való ütközést. Az állat azonnal elpusztult a péntek éjfél körül történt ütközést követően, és az olasz hatóságok szerint valószínűleg egy múzeumba kerül, ahol preparálva tekinthetik majd meg a látogatók.

Bár a totálkárosra törött és teljesen kiégett autó utasai sértetetlenül megúszták a dolgot, az újabb medvebaleset komolyan aggasztja a régió közlekedési szakembereit. Mivel az utakat szegélyező vadvédő kerítések jelenlegi formájukban szinte semmilyen akadályt nem jelentenek a medvéknek, komolyan fontolóra vették, hogy két méter magas, a mostaniaknál masszívabb kerítésekkel próbálják meg elzárni a gyorsforgalmi utakat az erdő lakóitól. Megjegyzik ugyanakkor, hogy egy kifejlett medve számára még ez sem feltétlenül jelent majd problémát.